English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

17 Νοεμβρίου 2011

Γαλοπούλα Γεμιστή (Νο1)

Υλικά:
Μια γαλοπούλα αμερικάνικη με θερμόμετρο
4-5 φρέσκα κρεμμύδια
1 φλιτζάνι ρύζι
Άνηθο
κουκουνάρι (αν θέλω)
3 αυγά βρασμένα
μερικά συκωτάκια κότας

Εκτέλεση:
Ξεπαγώνω την γαλοπούλα, την πλένω καλά, την αλατοπιπερώνω, την αλείφω με λαδάκι, λεμονάκι και μουσταρδίτσα και προσθέτω στην κοιλιά της την γέμιση.
Γέμιση: ψιλοκόβω τα συκωτάκια της γαλοπούλας και τα μαραίνω με λίγο βούτηρο. Συγχρόνως ρίχνω και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, αλατάκι πιπεράκι. Όταν τσιγαριστούν τα κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω το ρύζι τον άνιθο και λίγο κουκουνάρι, τα αυγά κομμένα και εάν θέλω και μερικά συκωτάκια κότας για να γίνει η γέμιση πιό πολύ.
Όταν βάλω τη γέμιση στην κοιλιά, ράβω την γαλοπούλα και την ψήνω σε μέτριο φούρνο, σε ένα ταψί με λάδι λεμόνι και νεράκι, έως ότου βγει το θερμόμετρο από το κρέας τελείως. Αν θέλω προσθέτω και πατατούλες κομμένες κυδωνάτες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...