Υλικά:
1 1/2 κιλό λιθρίνια (ή μπαρμπούνια)
3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
7 σκελίδες σκόρδο κομμένα σε φέτες
1 λεμόνι
5 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες (κόκκινες, πράσινες)
1/2 κούπα άσπρο κρασί αρετσίνωτο
Μαϊντανό
Μπαχάρι σε κόκκους
Πιπέρι σε κόκκους
3 γαρύφαλλα
1 1/2 κούπα λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε και τα αφήνουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν.
2. Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και όταν τσιγαριστούν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το λεμόνι), ανακατεύουμε και τα σβήνουμε με κρασί.
3. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
4. Εν τω μεταξύ βάζουμε τα ψάρια σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού.
5. Oταν γίνει το μίγμα το ρίχνουμε πάνω από τα ψάρια και ψήνουμε το φαγητό στους 200ο C για 30 λεπτά περίπου.
1 1/2 κιλό λιθρίνια (ή μπαρμπούνια)
3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
7 σκελίδες σκόρδο κομμένα σε φέτες
1 λεμόνι
5 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες (κόκκινες, πράσινες)
1/2 κούπα άσπρο κρασί αρετσίνωτο
Μαϊντανό
Μπαχάρι σε κόκκους
Πιπέρι σε κόκκους
3 γαρύφαλλα
1 1/2 κούπα λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε και τα αφήνουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν.
2. Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και όταν τσιγαριστούν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το λεμόνι), ανακατεύουμε και τα σβήνουμε με κρασί.
3. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
4. Εν τω μεταξύ βάζουμε τα ψάρια σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού.
5. Oταν γίνει το μίγμα το ρίχνουμε πάνω από τα ψάρια και ψήνουμε το φαγητό στους 200ο C για 30 λεπτά περίπου.