English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

17 Νοεμβρίου 2011

Μαρουλοντολμάδες

Υλικά:
600 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
250 γρ. ρύζι Καρολίνα
300 γρ. ελαιόλαδο
3 κουτ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 κουτ. άνηθος ψιλοκομμένος
1 κουτ. γλ. δυόσμος
20 - 24 μεγάλα μαρουλόφυλλα
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το μισό λάδι σε κατσαρόλα και τηγανίζετε τα κρεμμύδια για 6 - 7 λεπτά, να μαλακώσουν. Προσθέτετε το ρύζι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, 2 φλιτζάνια νερό και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να σιγοβράσουν ώσπου να εξατμιστούν τα νερά και να μισοβράσει το ρύζι. Στο μεταξύ, βράζετε νερό σε κατσαρόλα και ζεματάτε τα μαρουλόφυλλα για 1 λεπτό το καθένα. Τα απλώνετε σε καθαρή επιφάνεια και κόβετε το άσπρο σκληρό κοτσανάκι της άκρης. Βάζετε σε κάθε μαρουλόφυλλο 1 κουταλάκι από τη γέμιση, διπλώνετε πρώτα τις 2 άκρες και τυλίγετε σε ρολά. Βάζετε σε κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο (με το διπλωμένο μέρος προς τα κάτω) και περιχύνετε το υπόλοιπο λάδι. Αλατοπιπερώνετε τους μαρουλοντολμάδες, σκεπάζετε με πιάτο και βράζετε για 30 - 35 λεπτά. Βγάζετε και σερβίρετε αμέσως.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...