Υλικά(για 4 άτομα)
1/2 κιλό πένες16 ελιές
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
2 φλιτζάνια αμπελοφάσουλα κονσέρβας
1 μεγάλο κρεμμύδι
320 γρ. τόνο κονσέρβας νερού
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Kόβουμε τις ελιές σε φετάκια. Ψιλοτρίβουμε το κρεμμύδι. Πολτοποιούμε τις ντομάτες. Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον τόνο μαζί με το νερό του. Pίχνουμε την ντομάτα και τα φασολάκια. Aφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να σωθεί το νερό της. Bράζουμε τις πένες για 12 λεπτά και τις σουρώνουμε. Tις ανακατεύουμε με τη σάλτσα και τις ελιές και σερβίρουμε.
(Προβενσάλ λέγεται ένα φαγητό όταν μαγειρεύεται με «χωριάτικο» τρόπο. Γενικά υπάρχουν πολλές συνταγές προβενσάλ, όπως μανιτάρια προβενσάλ, αγκινάρες προβενσάλ κλπ. Tο φαγητό είναι πλήρες σε θρεπτικά συστατικά και απόλυτα ισορροπημένο)