English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

18 Νοεμβρίου 2011

Αρνάκι με αμπελόφυλλα φρικασέ

Υλικά
1 kgr αρνάκι σε τεμάχια
500 γρ. αμπελόφυλλα
2 ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο
2 αυγά
2 λεμόνια (χυμό)
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλένετε και τεμαχίζετε το αρνάκι και το σοτάρεται στο ελαιόλαδο. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το αφήνετε να ασπρίσει. Σβήνετε με νερό και το αφήνετε να πάρει μία βράση σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να σιγοψηθεί το κρέας. Έχετε ζεματίσει τα αμπελόφυλλα και τα έχετε κόψει σε τρία τεμάχια. Τα προσθέτετε στην κατσαρόλα μαζί με τον ψιλοκομμένο άνηθο και τα αφήνετε να ψηθούν μαζί με το κρέας έως ότου μαλακώσει το κρέας προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί. Διορθώνετε το αλατοπίπερο. Σε μία λεκάνη χτυπάτε τα αυγά με το λεμόνι και όταν ψηθεί το φαγητό παίρνετε λίγο – λίγο τον ζωμό και τον ρίχνετε στο αβγολέμονο χτυπώντας χωρίς να το αφήσετε να κόψει το αυγό. Αφού έχετε φτιάξει το αβγολέμονο και έχετε κατεβάσει το φαγητό από το μάτι της κουζίνας προσθέτετε το αβγολέμονο πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύετε να πάει παντού. Το αφήνετε να δέσει το φαγητό και σερβίρετε ζεστό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts