English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

19 Νοεμβρίου 2011

Αγκινάρες με θαλασσινά

Υλικά
- 4 βρασμένες καρδιές αγκινάρας
- μισό κιλό γαρίδες
- 1 φιλέτο γλώσσας σε κομμάτια
- 200 γρ. μπρόκολο
- 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- άνιθο ψιλοκομμένο
- 1 1/2 κουταλιά βούτυρο

Για τη σάλτσα
- 100 γρ. βούτυρο
- 1 1/2 κουτ. ξίδι από κρασί
- 1 κρόκο αυγού
- λίγο χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. μαγιονέζα
- αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις πλένουμε και τις σωτάρουμε
στο βούτυρο, μαζί με το μπρόκολο, τη γλώσσα και το
φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να ψηθούν, ανακατεύοντας συχνά.
- Λίγο πρίν τα βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τον άνιθο.
- Λιώνουμε τη γλώσσα στο μπλέντερ και κόβουμε τις γαρίδες σε
μικρά κομματάκια. (Άν θέλουμε αφήνουμε 4 γαρίδες για το γαρνίρισμα)
- Βράζουμε σε μία άλλη κατσαρόλα το ξίδι με 1 κουταλιά νερό και
προσθέτουμε και τον κρόκο τον οποίο έχουμε διαλύσει πρώτα σε
λίγο νερό.
- Τα ανακατελυουμε και όταν το μείγμα πήξει, το αποσύρουμε από
τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, τη
μαγιονέζα, τον πουρέ γλώσσας και ανακατεύουμε καλά.
- Γεμίζουμε τις αγκινάρες μας με το μείγμα γαρίδας – μπρόκολου
και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα.
- Γαρνίρουμε με τις 4 γαρίδες και λίγο μαιντανό και σερβίρουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...