English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

18 Νοεμβρίου 2011

Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι και σταφίδες

ΥΛΙΚΑ:
• 5 καλαμάρια
• Σκόρδο
• Πιπεριές Φλωρίνης
• Φρέσκα κρεμμυδάκια
• Σταφίδες
• Ρύζι
• Άνηθος
• Ντομάτες
• Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζετε τα καλαμάρια, πλένοντάς τα καλά και τα αφήνετε να στραγγίσουν. Πλένετε τα λαχανικά, ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης και τα τσιγαρίζετε με ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλα. Ψιλοκόβετε τα πλοκάμια και τα τσιγαρίζετε μαζί με τα λαχανικά. Ζεματίζετε τις σταφίδες και τις προσθέτετε μαζί με το ρύζι, τον ψιλοκομμένο άνηθο και τις τριμμένες ντομάτες μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτετε λίγο νερό, πιπέρι και αλάτι και τα αφήνετε να βράσουν για 5 με 7 λεπτά. Βάζετε το μίγμα σε μια σακούλα του κορνέ και γεμίζετε τα καλαμάρια μέχρι 2 εκατοστά πριν την άκρη τους. Τα πιάνετε με μια οδοντογλυφίδα και τα βάζετε σε μια πλατιά κατσαρόλα μαζί με το κρασί για να βράσουν. Μετά από 30 λεπτά τα μεταφέρετε στο φούρνο τυλίγοντάς τα σε αλουμινόχαρτο για να πάρουν χρώμα για 15 λεπτά περίπου. Τέλος τα κόβετε σε ροδέλες και τα σερβίρετε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts