English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

21 Νοεμβρίου 2011

Κοτόπουλο καπαμά Καστοριάς

Υλικά
6 μεγάλα, σε φετάκια Κρεμμύδι(α)
1/2 κούπας Ελαιόλαδο
1 μεγάλο, σε μερίδες Κοτόπουλο
1/2 κούπας μαύρες Σταφίδες κορινθιακές
2 ξύλα Κανέλα
20 κόκκους Πιπέρι
1/4 κούπας για πιλάφι Ρύζι
1/2 κούπας Ζωμός κοτόπουλου
Αλάτι
γρεσκοτριμμένο Πιπέρι

Εκτέλεση
Αχνίστε τα κρεμμύδια και στραγγίστε τα καλά. Σοτάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο λάδι να ροδίσουν ολόγυρα κι αφαιρέστε τα με τρυπητή κουτάλα. Προσθέστε στο λάδι το κρεμμύδι κι ανακατέψτε επάνω στη φωτιά 5', ώσπου να μελώσει. Προσθέστε τις σταφίδες, την κανέλα, αλάτι, τους κόκκους πιπέρι και τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σκεπάστε και σιγοβράστε 30'.
Αφαιρέστε την κανέλα. Προσθέστε το ρύζι και το ζωμό κότας και συνεχίστε να σιγοβράζετε το φαγητό 20' ακόμη, ώσπου να φουσκώσει το ρύζι. Πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετέ το φαγητό ζεστό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...