English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

18 Νοεμβρίου 2011

Λουβίδια με πλιβριμιές

Υλικά:
1 kg «μπουρλιά» λουβίδια
1 κρεμμύδι
1 φλιτζάνι τσαγιού ντομάτα
800 γρ. πλιβριμιές ξαρμιρισμένες
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Πιπέρι

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα λουβίδια σε χλιαρό νερό από βραδίς (10-12 ώρες).
(Τα λουβίδια είναι φασολάκια «ψωμωμένα» που τα «μπουρλιάζουμε» και τα αποξηραίνουμε.)
Ξαρμιρίζουμε από βραδίς και τις πλιβριμιές σε χλιαρό νερό (10-12 ώρες).
(Οι πλιβριμιές είναι χοιρινή παντσέτα που βάζουμε σε χονδρό αλάτι για να διατηρηθεί καιρό.)
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά τις πλιβριμιές και μετά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε χλιαρό νερό και τα λουβίδια να βράσουν για 1 ώρα. Προσθέτουμε ντομάτα και πιπέρι (αλάτι βάζουμε μόνο αν έχουν ξαρμιρίσει εντελώς οι πλιβριμιές) και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να χυλώσουν και να τρώγονται.
Συνοδεύονται με σκορδαλιά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts