Υλικά
20 κολοκυθοκορφάδες τους οποίους μαζεύουμε νωρίς το πρωί γιατί μετά κλείνουν (τοποθετώντας τον ένα μέσα στον άλλο διατηρούνται ανοιχτοί στο ψυγείο για 1 μέρα).1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι πλυμένο στραγγισμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού ντομάτα ψιλοκομμένη
Μαϊντανό, άνιθο, δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι χονδρό, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι και μαϊντανό – άνιθο - δυόσμο να τσιγαριστούν 1-2 λεπτά και μετά προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό και ανακατεύουμε μερικά λεπτά και η γέμιση είναι έτοιμη.
Γεμίζουμε τους κολοκυθοκορφάδες μέχρι τη μέση, τους κλείνουμε χαλαρά και τους τοποθετούμε στην κατσαρόλα σε στρώσεις κατά προτίμηση πάνω σε σχάρα να μην κολλήσουν. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο, προσθέτουμε χλιαρό νερό ίσα που να τους σκεπάζει και μισό στυμμένο λεμόνι και τους αφήνουμε να βράσουν μία ώρα.