Υλικά
- 1 κουνελάκι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- μισό ποτήρι λάδι
- μισό ποτήρι κόκκινο κρασί
- 2 με 3 ντομάτες τριμμένες
- μισό κιλό ρύζι
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το κουνέλι και το κόβουμε σε κομμάτια.
- Το τσιγαρίζουμε στο λάδι με το κρεμμύδι και μόλις πάρει
χρώμα το σβήνουμε με το κρασί.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει
για μισή ώρα.
- Έπειτα ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και τις ντομάτες και το αφήνουμε
στη φωτιά για άλλη μισή ώρα.
- Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε τώρα το ρύζι με
7-8 ποτήρια νερό.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μετά από 15 λεπτά ξαναρίχνουμε
μέσα και το κουνέλι.
- Αφήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα και είναι έτοιμο.
- 1 κουνελάκι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- μισό ποτήρι λάδι
- μισό ποτήρι κόκκινο κρασί
- 2 με 3 ντομάτες τριμμένες
- μισό κιλό ρύζι
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το κουνέλι και το κόβουμε σε κομμάτια.
- Το τσιγαρίζουμε στο λάδι με το κρεμμύδι και μόλις πάρει
χρώμα το σβήνουμε με το κρασί.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει
για μισή ώρα.
- Έπειτα ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και τις ντομάτες και το αφήνουμε
στη φωτιά για άλλη μισή ώρα.
- Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε τώρα το ρύζι με
7-8 ποτήρια νερό.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μετά από 15 λεπτά ξαναρίχνουμε
μέσα και το κουνέλι.
- Αφήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα και είναι έτοιμο.