English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

17 Νοεμβρίου 2011

Γεμιστά αυγά

Υλικά:
6 αυγά βρασμένα σφιχτά
2 ξαλμυρισμένα φιλέτα αντσούγιας κοπανισμένα
χυμός ½ λεμονιού
12 κ.κ.σ. μαγιονέζα
1 κλωνάρι μαϊντανός
1 φ.τ. λάδι
6 μαύρες ελιές για γαρνίρισμα
1 κ.κ.γ. μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση :
Κόβετε τα βρασμένα αυγά κατά μήκος και αφαιρείτε με προσοχή τους κρόκους (για να είναι σταθερά μπορείτε να κόψετε και μια πολύ λεπτή φέτα από το κυρτό μέρος). Δουλεύετε καλά τους κρόκους με το λάδι, το λεμόνι, τη μουστάρδα, την κοπανισμένη αντσούγια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Γεμίζετε με το μείγμα τα αβγά και με ένα κουτάλι της σούπας στρώνετε από πάνω μαγιονέζα. Γαρνίρετε με κομματάκια ελιάς και φύλλα μαϊντανού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...