English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

26 Νοεμβρίου 2011

Αμυγδαλωτά με κανέλα

Υλικά
3 φλιτζ. αμυγδαλόψιχα
1 φλιτζ. ζάχαρη
1/2 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 κουταλιά κανέλα
3 κουταλιές ανθόνερο
2 κουταλιές βουτυρο για το άλειμμα του ταψιού
Αλεύρι για το ταψί

Εκτέλεση
Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με νερό. Αφού πάρει βράση, ζεματάμε τα αμύγδαλα για περίπου 4-5 λεπτά. Δοκιμάζουμε ένα αμύγδαλο αν ξεφλουδίζεται. Αν βγει εύκολα η φλούδα, τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε πάνω σε μια πετσέτα να στραγγίξουν τα νερά τους και στη συνέχεια, τα ξεφλουδίζουμε.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 5-10 λεπτά κρατάμε 1/2 φλιτζάνι από τ αμύγδαλα και πολτοποιούμε τα υπόλοιπα στο μπλέντερ.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη πολτοποιημένη αμυγδαλόψιχα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη φρυγανιά, την κανέλα και το ανθόνερο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά με τα χέρια μας, ούτως ώστε να ενωθούν μεταξύ τους.
Αλείφουμε ένα ταψί με ΒΙΤΑΜ και το αλευρώνουμε. Τινάζουμε το ταψί για να φύγει το περιττό αλεύρι.
Στη συνέχεια, πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια, τα πατάμε με το χέρι μας και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Αφού τελειώσουμε τη διαδικασία, βάζουμε σε κάθε στρογγυλό κομμάτι από ένα αμύγδαλο που έχουμε κρατήσει. Κατόπιν, σκεπάζουμε το ταψί και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά, ούτως ώστε να σκληρύνουν ελαφρά και να δημιουργηθεί κρούστα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC.
Ψήνουμε τα αμυγδαλωτά για περίπου 20 λεπτά.
(Μπορούμε αν θέλουμε αφού κρυώσουν, να τα βουτήξουμε σε ανθόνερο, να τα αφήσουμε να στραγγίξουν καλά και στη συνέχεια, να τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...