English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

17 Νοεμβρίου 2011

Γαύρος σαγανάκι με ούζο

Υλικά(Για 4 άτομα)
800 γρ. γαύρο
500 γρ. ντομάτες
100 γρ. φέτα
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
20 ml ελαιόλαδο
10 ml ούζο
Πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε ακόμα μισό λεπτό. Σβήνετε με το ούζο και αφήνετε να πάρει μία βράση για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνετε τις ντομάτες (ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες), τη φέτα κομμένη σε κύβους, το πιπέρι, και βράζετε για 10-15΄ μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τη βγάζετε από την κατσαρόλα και απλώνετε στον πάτο το γαύρο, που έχετε καθαρίσει και ξεκοκαλίσει. Τον καλύπτετε με τη σάλτσα, σκεπάζετε την κατσαρόλα και περιμένετε 6-7΄ για να ψηθεί το ψάρι. Αν χρειαστεί, βράζετε για ακόμα 3-4΄.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...