English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

18 Νοεμβρίου 2011

Σπαγγέτι με μύδια και μυρωδικά

Υλικά:
500 γρ. ζυμαρικά τύπου λιγκουίνι
¼ φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο για τα λιγκουίνι
½ κιλό φρέσκα μύδια με το κέλυφος
½ φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο για τη σάλτσα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 φλυτζάνι λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, δυόσμο, δενδρολίβανο, βασιλικό)
4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
λίγη πάπρικα
αλάτι

Εκτέλεση:
Ξεβγάζουμε 2-3 φορές με αρκετό νερό τα μύδια και τα βουρτσίζουμε με συρμάτινη βούρτσα ή τα ξύνουμε με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες, τα καρότα κ.λ.π., για να φύγουν τα ξένα σώματα, που υπάρχουν πάνω τους και τα ξεπλένουμε πολλές φορές.
Βγάζουμε τα “μουστάκια” τους, κλείνουμε καλά τα όστρακα και πετάμε όσα δεν κλείνουν τελείως.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά.
Κατόπιν ρίχνουμε τα μύδια, τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το κρασί.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε στη φωτιά για 5-6 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
Βγάζουμε τα μύδια με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Πετάμε όσα δεν έχουν ανοίξει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε τη σάλτσα για 7 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στη συσκευασία, τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα λαδώνουμε με λίγο λάδι.
Ρίχνουμε στα λιγκουίνι τη σάλτσα, τα μύδια, το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας τα με πάπρικα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...