English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

19 Νοεμβρίου 2011

Μικρασιάτικοι κουραμπιέδες

Υλικά:
1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα
1 ½ φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 αυγό, τον κροκό
1 φλιτζάνι του καφέ χυμό πορτοκάλι
Bανίλια
5 φλιτζάνια (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:
Ζεματάμε τα αμύγδαλα και τα ξεφλουδίζουμε. Τα βάζουμε σε ταψί και τα αφήνουμε στο φούρνο μέχρι να ξανθύνουν ελαφρά. Τα κόβουμε στη μηχανή.
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
Προσθέτουμε τον κρόκο, το χυμό πορτοκαλιού ,τη βανίλια και αρκετό αλεύρι ώστε η ζύμη να γίνει σφιχτή.
Την αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο 1 ώρα, την πλάθουμε σε μπαλάκια μεγέθους μεγάλου καρυδιού και τα πατάμε ελαφρά.
Τους τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε τους κουραμπιέδες σε μέτριο φούρνο 20 λεπτά. Πριν κρυώσουν, κοσκινίζουμε πάνω τους άφθονη άχνη ζάχαρη και είναι έτοιμοι να τους …τσακίσετε.

http://www.ipop.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts