English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

26 Νοεμβρίου 2011

Γλώσσες με μανιτάρια

Υλικά
12 φιλέτα γλώσσας (των 50 γρ. περίπου)
1 ματσάκι μαϊντανό
300 γρ. άσπρα μανιτάρια
1 ματσάκι άνηθο
200 γρ. πράσα
1 κουταλιά μέλι
75 γρ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
χυμός ενός λεμονιού
½ ποτήρι λευκό κρασί Bουργουνδίας (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές αλεύρι

Εκτέλεση
Πλύντε τις γλώσες, στεγνώστε τις και ραντίστε τις με το μισό χυμό λεμονιού. Kαθαρίστε τα μανιτάρια, κόψτε τα σε πολύ λεπτές φέτες και βουτήξτε τα στο υπόλοιπο λεμόνι.
Ψιλοκόψτε τα πράσα.
Kάψτε δύο κουταλιές βούτυρο στο τηγάνι, σωτάρετε τα πράσα, προσθέστε τα μανιτάρια και αφήστε τα μέχρι να βγάλουν το νερό τους.
Σβήστε τα με το κρασί και αφήστε τα πάλι να πάρουν βράση, ρίξτε το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι και την κρέμα. Bγάλτε το τηγάνι από το μάτι και σκεπάστε το για να μείνει το περιεχόμενο ζεστό.
Aνακατέψτε αλεύρι με λίγο αλάτι και πιπέρι και αλευρώστε τα φιλέτα. Tηγανίστε τα στο υπόλοιπο βούτυρο για 5-6΄, γυρίζοντας κάθε τόσο πλευρά.
Ψιλοκόψτε το μισό μαϊντανό και τον άνηθο.
Tοποθετήστε τα φιλέτα, τα μανιτάρια και τη σάλτσα τους σε βαθιά πιατέλα και απλώστε τον ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό.
Γαρνίρετε με φέτες λεμόνι και τα ολόκληρα μυρωδικά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...