English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

30 Νοεμβρίου 2011

Πετζέλ ατζάμ (Ινδονησία)

Υλικά:
1½ κιλό κοτόπουλο χωρίς πέτσα και κόκκαλα, κομμένο σε μερίδες
1 ½ κ.σ. λάδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.κ. τσίλι σε σκόνη
125γρ. ψημένα φιστίκια κάσιους(ανάλατα)
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. ζλαχαρη
1 κ.σ. τζίντζερ σε σκόνη
50γρ. κρέμα καρύδας διαλυμένη σε 120γρ. βραστό νερό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε στο καυτό λάδι το σκόρδο, τα κρεμμύδια και το τσίλι. Τα γυρίζουμε δύο-τρείς φορές, βάζουμε ξανά το κοτόπουλο και προσθέτουμε τα φιστίκια, τον χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το τζίντζερ και το αλατοπίπερο. Τελευταίο ρίχνουμε τη διαλυμένη στο νερό κρέμα καρύδας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 30΄-40΄. Συνοδεύουμε με ρύζι(κατά προτίμηση στον ατμό).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts