English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

17 Νοεμβρίου 2011

Κροκέτες ρεβιθιών και κους κους

Υλικά
300 γρ ρεβύθια βρασμένα
125 γρ κους κους
3 ντομάτες
3 κρεμμύδια ξερά
½ φλ. κόκκινο κρασί
2 κ. σούπας σόγια σος
2 κ. σούπας μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
4 κ. σούπας ελαιόλαδο
δενδρολίβανο, θυμάρι
πίτες για σουβλάκια

Οδηγίες παρασκευής
Μουσκεύουμε το κους κους σε ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό για 15 λεπτά. Ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε την μία ντομάτα και κόβουμε σε χοντρές φέτες το ένα κρεμμύδι. Τα βάζουμε στο πολυμίξερ με το κους κους, τα ρεβύθια, το κρασί, τη σόγια σος, την μουστάρδα, το σκόρδο, τον μαϊντανό και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε όσο δενδρολίβανο και θυμάρι θέλουμε, αλατοπιπερώνουμε και πολτοποιούμε το μείγμα. Το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα για να σφίξει.
Πλάθουμε το μείγμα σε κροκέτες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C 10-15 λεπτά περίπου. Κόβουμε τις πίτες σε μικρότερα κομμάτια, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 C.
Πολτοποιούμε τις υπόλοιπες ντομάτες στο μίξερ με τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό, και σερβίρουμε με τα κεμπάπ και τις ψημένες πίτες. Μπορούμε ακόμη να τα συνοδέψουμε με δροσερή σάλτσα απο γιαούρτι που θα την προετοιμάσουμε ως εξής: Ανακατεύουμε 1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό με 4 κ. σούπας ελαιόλαδο, 1 ντομάτα ψιλοκομμένη ή τριμμένη, 1 κ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 σκ. σκόρδο τριμμένη και απο 1 πρέζα κίμινο και κόλιανδρο σκόνη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...