English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

18 Νοεμβρίου 2011

Γίγαντες Φούρνου

Υλικά
½ kgr γίγαντες
3 κουτ. σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 kgr ντομάτες ψιλοκομμένες ή ½ ντοματάκια κονκασέ
1 κουτ. σ. πελτέ
αλάτι, πιπέρι
κανέλα
1 ½ της κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
* μερικές ψιλοκομμένες φέτες μπέικον ( προαιρετικά )

Εκτέλεση
Βάζουμε από βραδύς τους γίγαντες σε νερό να μαλακώσουν, μέχρι το πρωί. Σε κατσαρόλα βάζουμε 2 λίτρα νερό, να σκεπαστούν οι γίγαντες. Τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, αν χρειαστεί ρίχνουμε κι άλλο νερό ζεστό.
Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με 1 φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και το μαραίνουμε μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα. Ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 10 λεπτά περίπου να πιεί το νερό της ντομάτας. Ενδιάμεσα σουρώνουμε τα μισοβρασμένα φασόλια γίγαντες και τα ρίχνουμε σε πυρέξ, ρίχνουμε και τη σάλτσα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με κανέλα. Τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 160 βαθ. C, στο θερμό αέρα ( αερόθερμο). Μόλις τραβήξουν τα υγρά τους, σβήνουμε τους γίγαντες και τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους. Προαιρετικά τα 10-15 τελευταία λεπτά του ψησίματος προσθέτουμε στους γίγαντες ψιλοκομμένες φέτες μπέικον για έξτρα πικάντικη γεύση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...