English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

17 Νοεμβρίου 2011

Χοιρινό μπούτι στο φούρνο με πατάτες και κίτρινη κολοκύθα

Υλικά:
1 μπούτι από γουρουνόπουλο γάλακτος 2 1/2 περίπου κιλά (με το δέρμα και το κόκκαλο)
8 μέτριες σκελίδες σκόρδου σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
1 κοφτή κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι (ή λιγότερο ή και περισσότερο ακόμα ανάλογα με τις προτιμήσεις μας)
1 κιλό πατατούλες μικρές με τη φλούδα τους
1 1/2 κιλό περίπου κίτρινη κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
1 νεροπότηρο νερό
4 κουταλιές της σούπας μέλι

Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά το μπούτι και καψαλίζουμε τις τρίχες από το δέρμα του με ένα βαμβάκι με οινόπνευμα τυλιγμένο σε ένα πηρούνι.
Ανάβουμε το βαμβάκι και περνάμε με αυτό την επιφάνεια του κρέατος.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε σ΄ένα μπολ τις φέτες του σκόρδου με το αλάτι και το πιπέρι. Τρυπάμε το χοιρινό σε διάφορα σημεία με ένα μυτερό μαχαίρι και βάζουμε πιέζοντας μέσα στις τρύπες τα σκόρδα με το αλάτι και το πιπέρι, που έχουν πάνω τους.
Αλείφουμε το μπούτι με το υπόλοιπο αλατοπίπερο, το βάζουμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς Κελσίου, σκεπάζουμε το κρέας με λαδόχαρτο και ψήνουμε για 3 περίπου ώρες.
Μιάμιση (1 1/2) ώρα πριν το τέλος του ψησίματος προσθέτουμε στο ταψί τις πατάτες, την κολοκύθα, το μέλι, το νερό και ψήνουμε χωρίς λαδόχαρτο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...