English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

17 Νοεμβρίου 2011

Μοσχάρι γιουβέτσι

Υλικά συνταγής
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε...
600 γρ. μοσχάρι (κατά προτίμηση σπάλα ή ποντίκι για μαλακό κρέας) κομμένο σε φέτες ή κομμάτια
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κιλό κριθαράκι
2 μεγάλες ζουμερες ντομάτες
4-5 μικρά κρεμμύδια
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι ντοματοπελτές
1 ποτήρι λευκό κρασί
3 κουταλάκια αλάτι
1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση
Αν δεν το έχουμε ζητήσει ήδη στο κρεωπώλη, κόβουμε το μοσχαρίσιο κρέας μας σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μαζί με το ελαιόλαδο, το κρασί, και λίγο αλάτοπίπερο. Σωτάρουμε μέχρι να δούμε το κρέας να ροδίζει απ' όλες τις πλευρές.

Παράλληλα, τρίβουμε ή ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια, ενώ κόβουμε και το σκόρδο σε πολύ ψιλές φετούλες. Μόλις δούμε ότι κρέας έχει ροδίσει λίγο, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, τον ντοματοπελτέ, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν μια βράση. Σε αυτό το σημείο θα χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι. Συνήθως ένα ποτήρι αρκεί. Προσθέτουμε επίσης και τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 45 λεπτά.
Μόλις δούμε ότι το κρεάς τρυπιέται (δοκιμάζουμε με ένα απλό πηρούνι), κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180ο. Αδειάζουμε το μείγμα της κατσαρόλας σε ένα μεγαλούτσικο πυρέξ ή ταψί και προσθέτουμε το κριθαράκι. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό. Ρίξτε άφοβα - ούτως ή άλλως θα το «πιεί» όλο!!! Οι μερακλήδες θα προσθέσουν και ένα φύλλο δάφνης. Βάζουμε το φαγητό στο φούρνο και αφήνουμε να βράσει το κριθαράκι περίπου 20 λεπτά. Κάπου κάπου δοκιμάζουμε μήπως παραβράσει.
Το μοσχάρι γιουβέτσι μας είναι έτοιμο!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...