English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

30 Νοεμβρίου 2011

Μοσχάρι με τραχανά

Υλικά
-1 κιλό μοσχάρι
-4 μελιτζάνες
-1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 ξυλάκι κανέλλα
-1 ποτήρι λευκό κρασί
-½ φλιτζάνι γλυκό τραχανά
-400 γραμμ. ντοματοχυμό
-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
-Στην αρχή, κόβω το κρέας σε χοντρά κομμάτια.
-Σε μια κατσαρόλα σωτάρω το κρεμμύδι με το λάδι και μετά ρίχνω το κρέας.
-Το τσιγαρίζω σε πολύ δυνατή φωτιά, για να είναι από έξω σκληρό και μέσα μαλακό και το σβήνω με λευκό κρασί.
-Στη συνέχεια προσθέτω το ντοματοχυμό, την κανέλλα, το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνω να βράσει για 40 λεπτά.
- Κόβω τις μελιτζάνες σε χοντρά κομμάτια (περίπου δύο δάκτυλα) και τις ρίχνω μέσα στο φαγητό και γύρω- γύρω σε όλη την κατσαρόλα ρίχνω τον τραχανά. Για να ανακατέψω το φαγητό, δε χρησιμοποιώ κουτάλι για να μην πολτοποιηθεί ο τραχανάς, απλά κουνάω τη κατσαρόλα με το χέρι.
-Το αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά και μετά το φαγητό είναι έτοιμο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts