English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

18 Νοεμβρίου 2011

Πάπια γεμιστή

Υλικά:
1 1/2 κιλό πάπια
150 γρ. συκωτάκια πουλερικών
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο ή 60 γρ. βούτυρο γάλακτος
2 ξερά κρεμμύδια
3 φύλλα φασκόμηλου
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
150 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 μικρό ψωμάκι (για σάντουιτς)
200 γρ. χουρμάδες
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
4 κλωναράκια μαϊντανός
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου. Μουλιάζουμε το ψωμάκι μέσα σ' ένα φλιτζάνι γάλα.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και το φασκόμηλο και τα τσιγαρίζουμε σε βούτυρο για 10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.
Στο μεταξύ αφαιρούμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και τους περνάμε από το μίξερ μαζί με τα συκωτάκια και το ψωμάκι, που έχει ποτίσει στο γάλα και το οποίο έχουμε στύψει ελαφρώς.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το φασκόμηλο, το μαϊντανό και τον κιμά.
Ρίχνουμε στο μείγμα μια πρέζα μοσχοκάρυδο,αλάτι, πιπέρι και στη συνέχεια γεμίζουμε μ΄ αυτό το μείγμα την κοιλιά της πάπιας και τη δένουμε με το σπάγκο.
Αλατίζουμε την πάπια και την τοποθετούμε σ΄ ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος, το οποίο έχουμε βουτυρώσει καλά.
Ψήνουμε για 90 λεπτά στους 170 περίπου βαθμούς Κελσίου και με ένα κουτάλι της σούπας την περιχύνουμε που και που με λευκό κρασί και κονιάκ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts