English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

30 Νοεμβρίου 2011

Ναουσίτικα γιουβαρλάκια (Κουκούλια)

Υλικά
-½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
-2 κουτ. σούπας ρύζι καρολίνα
-1 κουτ. σούπας βούτυρο
-1 κουτ. σούπας αλάτι
-2 κουτ. σούπας πιπέρι
-αλεύρι για πανάρισμα
-νερό
-1 λεμόνι
-1 αυγό

Εκτέλεση
-Ανακατεύουμε τον κιμά με μια κουταλιά ρύζι και με μια κουταλιά αλάτι. Βάζουμε στο μίγμα μας αρκετό πιπέρι αφού δεν έχει άλλα μυρωδικά.
-Αφού πλάσουμε όλα τα υλικά πολύ καλά, μετά φτιάχνουμε στρογγυλά, μικρά μπαλάκια: τα κουκούλια.
-Μόλις τα φτιάξουμε, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε ελαφρώς σε μια κατσαρόλα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε νερό στην κατσαρόλα και το υπόλοιπο ρύζι και τα αφήνουμε να βράσουν.
-Προσθέτουμε λίγο αν χρειάζεται.
-Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο, χτυπώντας πρώτα το ασπράδι, μετά ρίχνουμε τον κρόκο και στο τέλος το χυμό του λεμονιού.
-Όταν βράσει η σούπα την αυγοκόβουμε και η σούπα μας είναι έτοιμη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts