English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

27 Νοεμβρίου 2011

Μεξικάνικο σουβλάκι γαρίδας

Υλικά για 10 σουβλάκια
50 γρ. αρωματικό μείγμα για τάκο
30 γαρίδες
7 μέτρια κολοκυθάκια
6 κουτάλια Λάδι
4 κουταλιές ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλυτζάνι χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Ξεφλουδίστε και καθαρίστε τις γαρίδες αφήνοντας τις ουρές. Κόψτε το κάθε κολοκυθάκι σε 6 φέτες.
Περάστε τις γαρίδες και τα κολοκυθάκια σε 10 σουβλάκια (3 γαρίδες και 4 φέτες κολοκυθάκια εναλλάξ σε κάθε σουβλάκι). Βάλτε τα σουβλάκια σε μια πιατέλα και ανακατώστε τα με τα υπόλοιπα υλικά.
Σκεπάστε και βάλτε την πιατέλα στο ψυγείο 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Στραγγίστε τα σουβλάκια και φυλάξτε τη μαρινάτα.
Βάλτε τα σουβλάκια πάνω στη ζεσταμένη πλάκα ψησίματος. Ψήστε τα αλείφοντας τα μερικές φορές με τη μαρινάτα, μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts