English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

27 Νοεμβρίου 2011

Μους καπνιστού σολομού (Γαλλία)

Υλικά
8 φέτες καπνιστού σολομού
3 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
2 κουτ. του γλυκού κάππαρη
1 φλιτζ. του καφέ άνηθο ψιλοκομμένο
χυμό από 1/2 λεμόνι
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
6 κουτ. της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Το πιο απαραίτητο στοιχείο είναι να έχετε μια μικρή στενόμακρη φόρμα, εάν είναι δυνατό σε σχήμα ψαριού.
Μέσα στο μπλέντερ ρίχνετε το κρεμμυδάκι, την κάππαρη, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο και το ελαιόλαδο.
Τα κτυπάτε να γίνουν πολτός. Προσθέτετε τις φέτες του σολομού ψιλοκομμένες, το σουρωτό γιαούρτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τα κτυπάτε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός.
Τον αδειάζετε μέσα στη φόρμα.
Το πιέζετε καλά να στοιβαχτεί σφιχτά και το κρυώνετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Ξεφορμάρετε σε οβάλ πιατέλα και διακοσμείτε με σοταρισμένα λαχανικά, ή ρύζι.
(Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γιαούρτι με κρέμα γάλακτος και ζελατίνα)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts