English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

20 Νοεμβρίου 2011

Χταπόδι με μάραθο και πράσινες ελιές

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο, καθαρισμένο
240 ml (1 φλιτζάνι) ξηρό κόκκινο κρασί
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μάτσο μάραθο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια (και τα κοτσάνια)
½ φλιτζάνι πλατύφυλλο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι πράσινες τσακιστές ελιές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αν αγοράσουμε κατεψυγμένο χταπόδι απλώς το ξεπαγώνουμε, το πλένουμε και στη συνέχεια το βράζουμε σε σκεπασμένη, αντικολλητική κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά χωρίς να βάλουμε καθόλου νερό. Φρέσκο ή κατεψυγμένο θα βράσει στο ζουμί του, αν όμως σταματήσει να βγάζει υγρά πριν προλάβει να μαλακώσει, ρίχνουμε λίγο από το κρασί. Όταν αρχίσει να πίνει τα υγρά του, πρέπει να προσέξουμε να μη μας κολλήσει, γι΄αυτό προσθέτουμε κρασί πριν συμβεί κάτι τέτοιο.
Όταν το χταπόδι μαλακώσει, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε λάδι στην κατσαρόλα, σοτάρουμε ελαφρά το μάραθο και το μαϊντανό για λίγα λεπτά και βάζουμε πάλι μέσα το χταπόδι με το υπόλοιπο κρασί. Σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα. Ρίχνουμε τις ελιές και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10’ ακόμη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts