English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

17 Νοεμβρίου 2011

Πουτίγκες βατόμουρου

Υλικά
- 150 γρ. ανάλατο βούτυρο (μαλακό)
- 1/2 φλιτζ. ψιλή ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 φλιτζ. κοσκινισμένο αλεύρι που
φουσκώνει μόνο του
- 2 κουταλιές γάλα
- 2 1/2 φλιτζ. βατόμουρα

Για την κρεμ ανγκλεζ
- 325 ml γάλα
- 4 κρόκους αυγών
- 1/3 φλιτζ. ψιλή ζάχαρη

Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
και αλείφουμε με λάδι τα 8 φορμάκια μας.
- Χτυπάμε καλά στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο,
ενώ προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χωρίς να σταματήσουμε
το μίξερ.
- Έπειτα ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και αρκετό γάλα, μέχρι
το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές.
- Βάζουμε στη βάση, σε κάθε φορμάκι βατόμουρα και από πάνω
ρίχνουμε το μείγμα μας γεμίζοντάς τα κατά τα 3/4.
- Τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, για να μην αρπάξουν και τα
τοποθετούμε σε ένα ταψί γεμάτο μέχρι τη μέση με καυτό νερό.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 30 με 35 λεπτά περίπου.
- Για να ετοιμάσουμε την κρεμ ανγκλεζ, ζεσταίνουμε το γάλα
και το αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη στο μίξερ και προσθέτουμε
αργά το ζεστό γάλα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε σε
χαμηλή φωτιά για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι
να πήξει η κρέμα.
- Βγάζουμε τις πουτίγκες από το φούρνο, τις περιχύνουμε με την
κρέμα μας και σερβίρουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...