English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

18 Νοεμβρίου 2011

Κοτόπουλο Φουν-Κιάο

Υλικά για 4 άτομα:
2,5 φ.τ. σπυρωτό ρύζι
2 γλυκές πιπεριές πράσινες
2 πράσα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
2 αυγά
1 φ.κ. σάλτσα σόγιας
½ φ.τ. λάδι (και για τηγάνισμα)
1 κλωνάρι μαϊντανός
1 μέτριο ψημένο κοτόπουλο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Αφαιρείτε από το κοτόπουλο πέτσες και κόκαλα και τα λιανίζουμε σε κομματάκια. Ψιλοκόβετε σε ροδέλες τις πιπεριές, τα πράσα, τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε με λίγο λάδι σε δυνατή φωτιά, γυρίζοντας με κουτάλα διαρκώς μέχρι να μαραθούν. Σβήστε τα με τη μισή ποσότητα της σάλτσας σόγιας. Σε άλλο σκεύος καίτε το ½ φ.τ. του λαδιού, γυρίζετε σε δυνατή φωτιά το ωμό ρύζι και μόλις αρχίσει να φουσκώνει προσθέτετε 6 φ.τ. νερό, αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά. Με τα αυγά φτιάχνετε ομελέτα, προσθέτετε ψιλοκομμένο μαϊντανό αρκετό αλάτι και τη λιανίζετε με ένα πιρούνι. Γυρίζετε 2-3 λεπτά το κοτόπουλο σε λίγο λάδι και σβήνετε με την υπόλοιπη σάλτσα σόγιας. Αναμειγνύετε καλά το βρασμένο ρύζι με τα λαχανικά, την ομελέτα και το κοτόπουλο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...