English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

23 Νοεμβρίου 2011

Πατζαρόσουπα με πατάτες και καρότα

Υλικά
10 Παντζάρια
10 Πατάτες
10 Καρότα
3 ξερά Κρεμμύδια
½ φλιτζ. Ελαιόλαδο
2 ποτ. ζωμό Λαχανικών
Μιξ μπαχαρικών για σούπα
Μιξ μυρωδικών:Θυμάρι, Δεντρολίβανο, Ρίγανη,Βασιλικό
Αλάτι&Πιπέρι
Αποξηραμένο Σκόρδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Κόβουμε παντζάρια, πατάτες και καρότα σε κυβάκια. (Για να γίνουν πιο γρήγορα – Η μαγειρική στο ύπαιθρο απαιτεί οικονομία χρόνου και ενέργειας.)
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα κρεμμύδια με 2 κουταλιές λάδι για να σοταριστούν. Μετά από 2-3 λεπτά, όταν μαλακώσουν, προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα παντζάρια. Ρίχνουμε στη συνέχεια και το ζωμό λαχανικών. (Το ιδανικό θα ήταν να έχουμε δικο μας ζωμό λαχανικών. Στην ύπαιθρο όμως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κύβους του εμπορίου για ευκολία. Εναλλακτικά μπορούμε να έχουμε το δικό μας έτοιμο μιξ μπαχαρικών και μυρωδικών που δεν έχει αλάτι, έτσι ώστε να προσθέσουμε όσο χρειάζεται. Το πρόβλημα με τους κύβους είναι συνήθως η μεγάλη περιεκτικότητά τους σε αλάτι.)
Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος των κομματιών. Σερβίρουμε με χωριάτικό ψωμί ολικής αλέσεως. Όσοι αγαπάνε το σκόρδο μπορούν να προσθέσουν στη σούπα τους νιφάδες αποξηραμένου σκόρδου ή κομματάκια φρέσκου. Ταιριάζει άψογα!
(Αν θέλουμε να αποκτήσει η σούπα μας κρεμώδη υφή, πολτοποιούμε τις μισές πατάτες)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...