English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

18 Νοεμβρίου 2011

Πιτάκια με κιμά

Υλικά
- 1 κιλό ζυμάρι για ψωμί
(έτοιμο από το φούρνο)
- μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 2 κρεμμύδια
- 100 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 1 φλιτζ. καρύδια
- αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε τον κιμά μαζί με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια,
αλάτι και πιπέρι.
- Ανοίγουμε τη ζύμη, σε όχι πού λεπτό φύλλο και την κόβουμε
σε κομματάκια με το μαχαίρι.
- Σε κάθε κομμάτι ζύμης βάζουμε λίγη από τη γέμιση και το
διπλώνουμε σε τρίγωνο.
- Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε μέσα τα πιτάκια
και τα αφήνουμε μέχρι να ψηθούν.
- Μόλις ψηθούν τα βάζουμε σε μία πιατέλα, καίμε το βούτυρο
και τα περιχύνουμε.
- Λιώνουμε τα καρύδια, γαρνίρουμε από πάνω τα πιτάκια
και σερβίρουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts