English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

18 Νοεμβρίου 2011

Τάρτα με σπανάκι, γκοργκοντζόλα και ανθότυρο

Υλικά
σφολιάτα 1 φύλλο
βούτυρο ή μαργαρίνη 3 κουταλιές της σούπας
σπανάκι 450 γρ. πλυμένο και χοντροκομμένο
φρέσκα κρεμμυδάκια 2-3 καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
γκοργκοντζόλα 100 γρ., λιωμένη με πιρούνι
ανθότυρο 150 γρ. λιωμένο με πιρούνι
κρέμα γάλακτος 250 ml
αυγά 2 κρόκοι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Βγάζετε από την ψύξη το φύλλο ζύμης να ξεπαγώσει. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και σοτάρετε το σπανάκι για 5’-6’. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά. Αποσύρετε από τη φωτιά, προθέτετε πιπέρι και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Κατόπιν προσθέτετε την γκοργκοντζόλα και το ανθότυρο και ανακατεύετε.
Στρώνετε μια αντικολλητική φόρμα ή μια ταρτιέρα με το φύλλο ζύμης, με τρόπο ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαϊνά της φόρμας. Κόβετε τα περισσεύματα της ζύμης στις άκρες και τρυπάτε τη ζύμη με πιρούνι σε διάφορα σημεία. Απλώνετε σε μία στρώση μέσα στη ζύμη το μείγμα από σπανάκι και τυριά.
Χτυπάτε σε μπολ την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους και λίγο πιπέρι. Ρίχνετε την κρέμα με τους κρόκους πάνω από τη γέμιση της τάρτας και ψήνετε στους 180 °C για 35’- 40’, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας και να ψηθεί η ζύμη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts