English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

17 Νοεμβρίου 2011

Σοφρίτο

Υλικά
-1 ½ κιλό μοσχαρίσιο κιλότο σε λεπτές φέτες
-4 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
-1 σφηνάκι ξύδι
-1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί
-1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 κλαδάκι δεντρολίβανο
-Αλάτι
-1 κοφτή κουταλιά του γλυκού πιπέρι μαύρο
-Ελαιόλαδο
-Αλεύρι

Εκτέλεση
-Βάζω αλεύρι σε ένα μεγάλο πιάτο και αλευρώνω τις φέτες του κρέατος από τις δύο μεριές.
-Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνω λάδι και το αφήνω να κάψει.
-Στη συνέχεια βάζω στο λάδι τις φέτες του κρέατος μέχρι να τσιγαριστούν, να ροδίσουν δηλαδή χωρίς να ψηθούν κανονικά.
-Όταν ροδίσουν τις βάζω σε μια άδεια βαθιά κατσαρόλα και τις αφήνω στην άκρη.
-Σε καθαρό τηγάνι καίω εκ νέου λάδι και τσιγαρίζω το σκόρδο και το μαϊντανό.
-Όταν ροδίσει λίγο το σκόρδο, προσθέτω μαύρο πιπέρι, μια κουταλιά του γλυκού αλάτι, το κρασί και το ξύδι.
-Μετά, αυτή τη σάλτσα τη ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα πάνω στο κρέας και προσθέτω νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας.
-Κουνάω την κατσαρόλα από τα χερούλια για να κατανεμηθούν τα υλικά, την σκεπάζω και αφήνω το φαγητό να βράσει για μία ώρα και ένα τέταρτο περίπου σε μέτρια φωτιά.
-Στο τέλος, όταν το φαγητό βράσει ρίχνω λίγο δεντρολίβανο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...