English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

17 Νοεμβρίου 2011

Ρεβυθοκεφτέδες (σπεσιαλιτέ Σίφνου)

Υλικά
500 γρμ. Ρεβίθια
2 κουταλάκια του γλυκού μεγειρική Σόδα
2 μέτρια ψιλοκομμένα Κρεμμύδι(α)
1 ματσάκι ψιλοκομμένος Μαϊντανός
1 Αυγό(ά)
1 φλυτζάνι τσαγιού Αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι

Εκτέλεση
Μουσκεύετε τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό με σόδα για 12 με 14 ώρες. Τα στραγγίζετε, τα πλένετε πολύ καλά και τα αλέθετε στο μύλο των λαχανικών ή σε μίξερ. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, το αυγό και το αλατοπίπερο.
Ανακατεύετε καλά και πλάθετε το μίγμα σε κεφτέδες. Αλευρώνετε τους ρεβυθοκεφτέδες και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...