Υλικά
500 γρμ. Ρεβίθια2 κουταλάκια του γλυκού μεγειρική Σόδα
2 μέτρια ψιλοκομμένα Κρεμμύδι(α)
1 ματσάκι ψιλοκομμένος Μαϊντανός
1 Αυγό(ά)
1 φλυτζάνι τσαγιού Αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
Εκτέλεση
Μουσκεύετε τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό με σόδα για 12 με 14 ώρες. Τα στραγγίζετε, τα πλένετε πολύ καλά και τα αλέθετε στο μύλο των λαχανικών ή σε μίξερ. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, το αυγό και το αλατοπίπερο.
Ανακατεύετε καλά και πλάθετε το μίγμα σε κεφτέδες. Αλευρώνετε τους ρεβυθοκεφτέδες και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι.