English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

17 Νοεμβρίου 2011

Σοκολατόπιτα

Υλικά:
250 γραμ. μαργαρίνη(1 Βιτάμ δηλαδή)
5 κουτ. σούπας κακάο σε σκόνη
2 φλυτζ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 1/2 φλυτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 σακουλάκι νιφάδες κουβερτούρας
1 φλυτζ. βραστό νερό
5 αυγά

Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα και τη ζάχαρη να λιώσει.
Βάζουμε και το κακάο σιγά-σιγά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί.
Τέλος προσθέτουμε και το βραστό νερό.
Σ΄ένα άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά και ρίχουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και τις βανίλιες, στο τέλος προσθέτουμε και το μίγμα του βούτυρου και του κακάο ανακατεύοντας συνεχώς αφού πρώτα κρατήσουμε 1 φλυτζάνι από το μίγμα του κακάο στην άκρη.
Τέλος προσθέτουμε και τις νιφάδες κουβερτούρας.
Σ' ένα ταψάκι βουτυρωμένο ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20' ακριβώς στους 180C.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε το γλυκό μας με το μίγμα του κακάο που κρατήσαμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...