English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

30 Νοεμβρίου 2011

Φεσουάδα (Βραζιλία)

Υλικά:
½ κιλό χοιρινή παντσέτα
2 κρεμμύδια
½ κιλό μικρά μαύρα ή σκούρα φασόλια
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
½ ποτηράκι κρασί
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε σε καυτό λάδι ώσπου να ροδίσουν. Προσθέτουμε την παντσέτα του χοιρινού και την ανακατεύουμε ώσπου να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί. Γεμίζουμε την κατσαρόλα πάνω από τη μέση με νερό, αφήνουμε να πάρει βράση, προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε τα φασόλια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράση το φαγητό επί πάμπολλες ώρες (οι Βραζιλιάνοι το μαγειρεύουν σε σκεπασμένο πήλινο σκεύος επί 12ωρο!), ώσπου να φύγει τελείως το νερό, να λειώσουν τα υλικά και να γίνει σαν κρέμα. Σερβίρουμε με ρύζι (τηγανητό ή βραστό).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts