English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

28 Νοεμβρίου 2011

Πατατόσουπα by Act

Η 5η δική μου ερασιτεχνική γευστική πρόταση, είναι η "Πατατόσουπα". Την εμπνεύστηκα εντελώς τυχαία, όταν είχα ξεκινήσει μια μέρα να φτιάξω χειροποίητο πουρέ (του οποίου την συνταγή υπόσχομαι να σας δώσω κάποια στιγμή). Είναι ένα ωραίο χειμωνιάτικο πιάτο που σας προτείνω να το δοκιμάσετε.
Υλικά
8 μεγάλες πατάτες
1 μεσαίο κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα (κατά προτίμηση άπαχο)
2 κύβους ζωμού κότας
Αλάτι
Πιπέρι
1 μικρή πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα βάζουμε περίπου 3-4 λίτρα νερό και το αφήνουμε να βράσει.
Εν τω μεταξύ όσο περιμένουμε να βράσει το νερό, καθαρίζουμε και κόβουμε σε στρόγγυλες φέτες (πάχους ενός δάχτυλου) τις πατάτες, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Τα ρίχνουμε στο βραστό νερό, μισοσκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά.
Όταν περάσουν  τα 15 λεπτά, ανοίγουμε το καπάκι της κατσαρόλας και με ειδική τρυπητή σπάτουλα που πατάμε πατάτες για πουρέ (εάν δεν έχετε, χρησιμοποιείστε μια τρυπητή κουτάλα) πατάμε 3-4 φορές τις φέτες της πατάτας που βράζουν, όχι υπερβολικά, ώστε ναι μεν να γίνουν οι μισές θρύψαλα, οι άλλες μισές όμως να γίνουν μικρά χοντρά κομμάτια.
Προσθέτουμε στην σούπα μας και το αλάτι, το πιπέρι, την πρέζα ζάχαρης και τους κύβους ζωμούς κότας, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει για ακόμα 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Σε ένα φλιτζάνι αναδεύουμε το γάλα με το λάδι κι όταν περάσει το 10λεπτο του δεύτερου βρασμού της σούπας μας, το ρίχνουμε μέσα της, ανακατεύουμε, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα μέχρι να χυλώσει.
Έτοιμη η "Πατατόσουπα"!
(Μπορούμε αντί για φρέσκο γάλα, να βάλουμε κρέμα γάλακτος)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...