English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

17 Νοεμβρίου 2011

Ratatouille (ρατατούιγ)

Υλικά
- 400 γραμμάρια κρεμμύδια
- 400 γραμμάρια. πιπεριές
- 400 γραμμάρια μελιτζάνες
- 400 γραμμάρια ντομάτες
- 400 γραμμάρια κολοκύθια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- μαϊντανός
- βασιλικός
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- 1 κουτ. γλυκού μέλι

Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Κόβουμε τα κολοκύθια σε ροδέλες και τις πιπεριές σε μακρόστενα κομμάτια, αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια τους. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε τετράγωνα κομμάτια. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, βγάζουμε τα σπόρια και τις κόβουμε.
- Ρίχνουμε τα κρεμμύδια σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι και τα αφήνουμε να ροδίσουν και όταν ετοιμαστούν τα αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε τις πιπεριές, τις αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα λαχανικά.
- Όταν ετοιμαστούν όλα τα ξαναρίχνουμε στο τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο, το βασιλικό, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο.
- Βάζουμε το μείγμα σε πήλινο σκεύος και ρίχνουμε και το μέλι.
Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...