English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

6 Δεκεμβρίου 2011

Μελομακάρονα (Νο2)

Υλικά
για τη ζύµη
2 φλιτζάνια ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ποτήρι ζάχαρη
½ ποτήρι νερό
1 κουταλιά µέλι
1 ποτήρι χυµό πορτοκάλι
1 κουταλάκι αµµωνία
1 κουταλάκι σόδα
ξύσµα πορτοκαλιού
1 κουταλιά κανέλα και γαρύφαλλα
1 ποτήρι καρύδια χοντροκοπανισµένα
αλεύρι όσο χρειαστεί

για το σιρόπι
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι µέλι
καρύδια χοντροκοπανισµένα
και κανέλα για το πασπάλισµα

Εκτέλεση:
Χτυπάµε το ελαιόλαδο µε τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουµε το νερό, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, τη σόδα διαλυµένη στον χυµό, το µέλι, το ξύσµα πορτοκαλιού, τα καρύδια και το αλεύρι ώστε να γίνει η ζύµη µαλακή. Ζυµώνουµε καλά, πλάθουµε τα µελοµακάρονα και τα ψήνουµε σε µέτριο φούρνο. Όταν κρυώσουν, τα βουτάµε στο σιρόπι που έχουµε βράσει σε σιγανή φωτιά. Αφήνουµε κάθε µελοµακάρονο µέσα στο σιρόπι για 1 λεπτό και ύστερα το βγάζουµε και το τοποθετούµε σε πιατέλα. Πασπαλίζουµε τα µελοµακάρονα µε κανέλα και καρύδια.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts