English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

6 Δεκεμβρίου 2011

Μελομακάρονα (Νο3)

Υλικά
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
1/4 φλιτζανιού κονιάκ
7-8 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι
2 κουταλάκια γλυκού μπείκιν πάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού σόδα

Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια μέλι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση
Χτυπήστε μαζί τα 4 πρώτα υλικά. Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπείκιν πάουντερ και τη σόδα 3 φορές. Προσθέστε το μείγμα των κοσκινισμένων υλικών στο μείγμα με το λάδι και ανακατέψτε καλά. Ξεχωρίστε μικρές ποσότητες (μεγέθους αυγού) από τη ζύμη που θα προκύψει και δώστε τους μακρόστενο σχήμα. Τοποθετήστε τα σε χαρτί ψησίματος και ψήστε τα σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά. Βράστε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά. Περιχύστε με αυτό τα μελομακάρονα. Αφήστε τα να απορροφήσουν το σιρόπι για 15 λεπτά. Βγάλτε τα από το σιρόπι και τοποθετήστε τα σε μία πιατέλα. Πασπαλίστε από πάνω τους κομματιασμένα καρύδια και κανέλλα. Γίνονται περίπου 40 κομμάτια.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts