Υλικά
500 γρ. αποξηραμένος Ανανάς
500 γρ. αποξηραμένα Βερίκοκα
250 γρ. Βούτυρο
250 γρ. Ζάχαρη
100 γρ. κοπανισμένα Αμύγδαλα
4 Αυγό(ά)
300 γρ. Αλεύρι
1 κουτ. γλ. σκόνη Κανελογαρίφαλα
4 κουτ. Ρούμι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς. Κόβετε σε κυβάκια τα αποξηραμένα φρούτα και τα ανακατεύετε. Σε μπολ χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη να ασπρίσουν και να φουσκώσουν. Προσθέτετε τα αμύγδαλα. Αρχίζετε να ρίχνετε τα αυγά ένα - ένα μαζί με ένα κουταλάκι αλεύρι με το κάθε αυγό.
Προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι, τα κανελογαρίφαλα, το ρούμι και τα ψιλοκομμένα φρούτα και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε τον χυλό σε βουτυρωμένο ταψάκι (20 - 23 εκ). Ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε στο κέντρο του φούρνου για 2 - 2 1/2 ώρες, να πήξει χωρίς να ξεραθεί. Ελέγχετε το συχνά μετά τη 1 1/2 ώρα ψησίματος να μην σας "αρπάξει". (Διαπιστώνετε αν ψήθηκε καλά, βυθίζοντας ένα μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα στο κέντρο του και πρέπει να βγει καθαρό)
500 γρ. αποξηραμένος Ανανάς
500 γρ. αποξηραμένα Βερίκοκα
250 γρ. Βούτυρο
250 γρ. Ζάχαρη
100 γρ. κοπανισμένα Αμύγδαλα
4 Αυγό(ά)
300 γρ. Αλεύρι
1 κουτ. γλ. σκόνη Κανελογαρίφαλα
4 κουτ. Ρούμι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς. Κόβετε σε κυβάκια τα αποξηραμένα φρούτα και τα ανακατεύετε. Σε μπολ χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη να ασπρίσουν και να φουσκώσουν. Προσθέτετε τα αμύγδαλα. Αρχίζετε να ρίχνετε τα αυγά ένα - ένα μαζί με ένα κουταλάκι αλεύρι με το κάθε αυγό.
Προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι, τα κανελογαρίφαλα, το ρούμι και τα ψιλοκομμένα φρούτα και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε τον χυλό σε βουτυρωμένο ταψάκι (20 - 23 εκ). Ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε στο κέντρο του φούρνου για 2 - 2 1/2 ώρες, να πήξει χωρίς να ξεραθεί. Ελέγχετε το συχνά μετά τη 1 1/2 ώρα ψησίματος να μην σας "αρπάξει". (Διαπιστώνετε αν ψήθηκε καλά, βυθίζοντας ένα μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα στο κέντρο του και πρέπει να βγει καθαρό)