English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

3 Δεκεμβρίου 2011

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Υλικά (για 4 άτομα):
½ κιλό κιμάς
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λειωμένη
1 μέτρια πατάτα
1 καρότο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
6 κούπες νερό
1 ½ κουταλιά αλεύρι
ελαιόλαδο
6 κουταλιές ρύζι γλασέ
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το αυγολέμονο:
2 κρόκοι αυγών
1/3 φλιτζανιού χυμός λεμονιού

Εκτέλεση:
Κόβουμε την πατάτα και το καρότο σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε το ρύζι (κρατάμε λίγο να το προσθέσουμε στον κιμά), νερό και λίγο λάδι και τα σιγοβράζουμε για περίπου ένα τέταρτο.
Σ’ αυτό το διάστημα, αναμειγνύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το υπόλοιπο ρύζι, τον μαϊντανό και προσθέτουμε λίγο, ελάχιστο λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε το μίγμα σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού και το αλευρώνουμε.
Προσθέτουμε το μίγμα κιμά στην κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά.
Χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους -μόνο τους κρόκους κι όχι το ασπράδι, για να μην «κόψει» το αυγολέμονο- με το λεμόνι και ρίχνουμε λίγο-λίγο το ζουμί από την σούπα στο αυγολέμονό μας. Αφού το «χτυπήσουμε» καλά, το ρίχνουμε στα γιουβαρλάκια και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά.

http://www.ipop.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...