English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

5 Δεκεμβρίου 2011

Μπιφτέκια απο σουπιά και καλαμάρι

Υλικά
5,6 σουπιές & καλαμάρια καθαρισμένα
4 φέτες ψίχα ψωμιού μουλιασμένες και στυμμένες
2,3 κ.σ, γαλέτα
1 κρεμμύδι τριμμένο
3 κ. σ. λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Σκόρδο
Σέλινο και μαϊντανό ψιλοκομμένο
ρίγανη
1 φλιτζ καφέ κόκκινο κρασί
2 κ. σ. ξύδι
Πατάτες κομμένες σε ροδέλες

Εκτέλεση
Τεμαχίζουμε τις σουπιές και τα καλαμαράκια.
Βάζουμε στο μπλέντερ τα κομμάτια σουπιάς και καλαμαριών να αλεστούν, μαζί με λίγη ψίχα ψωμιού, το κρεμμύδι, το ξύδι, το κόκκινο κρασί, το σέλινο τη ρίγανη & τον μαϊντανό, πιπέρι, αλάτι και λάδι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μία ομοιογενής μάζα. Ρίχνουμε όση γαλέτα χρειάζεται για να σφίξει το μείγμα μας .
Πλάθουμε τα μπιφτέκια.
Σ ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε λίγη ρίγανη, λίγο νερό και ανακατεύουμε καλά .Τοποθετούμε ανάμεσα στις πατάτες τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε στο φούρνο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts