English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

28 Δεκεμβρίου 2011

Χορτοφαγικό γιουβέτσι

Υλικά:
1 1/2 κούπα κριθαράκι
500 γρ. μανιτάρια
400 μλ τοματοπολτό
250 γρ παρμεζάνα
2 κρεμμύδια
λίγο λάδι, λίγο κρασί
αλάτι, πιπέρι, σκόρδο

Εκτέλεση:
Σωτάρουμε τα μανιτάρια για περίπου 5 λεπτά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με κρασί.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και τον τοματοπολτό και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό, όχι κρύο για να μην διαταράξουμε την ισορροπία του φαγητού. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα πήλινο σκεύος και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

http://www.ipop.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts