English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

23 Δεκεμβρίου 2011

Σάντουιτς γαλοπούλας με σως

ΥΛΙΚΑ
1 μαύρη Μπαγκέτα
2 φέτες Γαλοπούλα Βραστή
2 φέτες Γαλοπούλα Καπνιστή

Σως:
100gr Αγελαδινό Γιαούρτι 2%
1 Πιπεριά Φλωρίνης έτοιμη βρασμένη
½ ματσάκι Άνιθο
Αλάτι, Κόκκινο Πιπέρι, Κάρυ
1 Lime [γλυκολέμονο]
1 κουτ. σούπας Ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας Μηλόξυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το ιδιαίτερο στοιχείο αυτού του σάντουιτς είναι η σως.
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το γιαούρτι, την πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε λεπτές λωρίδες, λίγο τρίμμα από την φλούδα του Lime, μια πρέζα αλάτι, λίγο κόκκινο πιπέρι [πάπρικα] και προαιρετικά λίγο κάρυ, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο.
Ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε την μπαγκέτα στη μέση και απλώνουμε στην σειρά τις φέτες γαλοπούλας, ώστε να καλύψουμε κατά μήκος όλη τη μπαγκέτα. Αλείφουμε από πάνω την σώς. Η ποσότητα που χρησιμοποιήσουμε εξαρτάται από αυτόν που θα το φάει! Η παραπάνω ποσότητες φτιάχνουν μια σως που μπορεί να μοιραστεί σε 2-3 μπαγκέτες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts