English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

23 Δεκεμβρίου 2011

Σούπα με σπανάκι ελιές και φέτα

Υλικά
500 γραμμ. φρέσκο σπανάκι
4 σκελίδες σκόρδο
μια χούφτα ελιές χωρίς κουκούτσια
1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
125 γραμμ. τυρί φέτα
2 κύβους λαχανικών ή 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο

Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε στο λάδι το πράσο και προσθέτουμε το ζεματισμένο και χοντροκομμένο σπανάκι. Κατόπιν προσθέτουμε και το λιωμένο σκόρδο χωρίς να χαμηλώσουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το ζωμό ή με το νερό (στο οποίο έχουμε διαλύσει τους κύβους). Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή αφού προσθέσουμε τις ελιές και μικρές μπαλίτσες από φέτα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...