English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

23 Δεκεμβρίου 2011

Αγγλικό πρωινό (το αυθεντικό)

Yλικά:
4 φέτες καπνιστό μπέικον
4 καφέ μανιτάρια πορτομπέλο
12-16 ντοματίνια μικρά
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 φέτες μαύρο ψωμί κομμένο διαγώνια
2 λουκάνικα χοιρινά, καλής ποιότητας
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Λίγες σταγόνες ξύδι
1 κονσέρβα φασόλια σε κόκκινη σάλτσα
2 κούπες τσάι ή χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, βάζουμε το μπέικον, τα μανιτάρια και τα ντοματίνια. Ανάβουμε το γκριλ σε πολύ υψηλή θερμοκρασία και ψήνουμε τα λουκάνικα (για 10 λεπτά περίπου). Κατόπιν ζεσταίνουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνυομε αλάτι και ξύδι. Τοποθετούμε με προσοχή τα αυγά ένα-ένα σε μία κουτάλα της σούπας και μετά στο νερό που βράζει (τα κάνουμε ποσέ δηλαδή). Τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Φριγανίζουμε τις φέτες του ψωμιού για να γίνουν τραγανές και τα σερβίρουμε πόλα μαζί με τα φασόλια και το τσάι ή το χυμό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts