English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

7 Δεκεμβρίου 2011

Ρεγάλι μανιάτικο

Υλικά
- 1 αρνίσια συκωταριά
- 2 ψιλοκομμένα Κρεμμύδια
- 400 γρ. ψιλοκομμένα (κονσ.) Ντοματάκια
- 1 κουτ. Ντοματοπολτός
- 1/4 κουτ. γλ. Μοσχοκάρυδο
- 1/4 κουτ. γλ. Μπαχάρι
- 100 γρ. Λάδι
- 200 γρ. Κρασί κόκκινο ξηρό
- 300 γρ. μακρύκοκκο Ρύζι
- Αλάτι
- Πιπέρι

Εκτέλεση
- Πλένετε καλά τη συκωταριά και τη ζεματάτε για 4-5 λεπτά σε βραστό νερό.
- Τη βγάζετε και την αφήνετε να κρυώσει.
- Με ψαλίδι την κόβετε σε κύβους.
- Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι και τηγανίζετε τα κρεμμύδια και τη συκωταριά για 5-6 λεπτά, να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
- Προσθέτετε το κρασί, το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι και αλατοπιπερώνετε.
- Ανακατεύετε για 2-3 λεπτά και προσθέτετε τις ντοματούλες και τον ντοματοπολτό.
- Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 35-40 λεπτά, να μείνουν μόνο με τη σάλτσα τους.
- Ταυτόχρονα βράζετε το ρύζι σε αλατισμένο νερό, στραγγίζετε και βάζετε σε πιατέλα.
- Περιχύνετε με τη συκωταριά και τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.
- Συνοδεύεται άψογα με φρέσκο ψωμί και κόκκινο κρασί.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...