English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

7 Δεκεμβρίου 2011

Γκασπάτσο (Ισπανία)

Υλικά
- 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
- 2 κόκκινες γλυκές πιπεριές
- 1 μικρό αγγούρι
- 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλιές ξύδι
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά μυρωδικά (βασιλικό ή ρίγανη ή κόλιαντρο ή ότι άλλο θέλουμε)
- Αλάτι -Πιπέρι

Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ρίχνουμε στο μπλέντερ. Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα κοτσάνια, τους σπόρους και τις λευκές ίνες και τις βάζουμε στο μπλέντερ. Καθαρίζουμε το αγγούρι το κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και το προσθέτουμε σε κομμάτια στο μπλεντερ. – Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λάδι και το ξύδι και χτυπάμε τα υλικά μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σούπα στο ψυγείο για 2 -3 ώρες. Όταν είναι να τη σερβίρουμε τη δοκιμάζουμε στο αλάτι.Δεν βάζουμε από την αρχή πολύ
αλάτι για να μη βγάλουν πολλά υγρά οι ντομάτες.
Συνοδεύεται απαραίτητα με κρουτόν, καυτερές πιπεριές τουρσί και φέτες αγγουριού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts